Z nekaterimi se že dobro poznamo, a vseeno... moje ime je Matej Košir, po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani geograf, hkrati sem pa tudi svetovni popotnik in član Društva popotnih fotografov in fotoreporterjev pod okriljem priznanih fotografov, in sicer: Arneta Hodaliča in Iztoka Bončine. Po vsakem svojem potovanju pripravim zanimivo potopisno predavanje in do danes sem imel že več kot 270 potopisnih predavanj po različnih knjižicah, društvih in ustanovah po vsej Sloveniji. Vsako moje predavanje so poslušalci pozorno spremljali in bili na koncu izredno zadovoljni. Običajno so bila predavanja ocenjena kot fotografsko in vsebinsko izredno zanimiva, nemalokrat pa so obiskovalci izjavili, da je bilo konkretno predavanje najboljše od vseh, kar so jih videli do takrat. Na svojih predavanjih ob fotografijah in tradicionalni glasbi predstavim glavne značilnosti države in seveda pripetljaje, ki dajo potovanjem zagotovo poseben pečat. V vseh teh letih potovanj in fotografiranja sem si pridobil kar nekaj izkušenj in prepričan sem, da vas in vaših gostov s svojim potopisnimi predavanji ne bi razočaral. Vsako potopisno predavanje je predstavljeno kot izvirno potovanje in zato se zgodbe in fotografije ne ponavljajo.

Do danes sem imel tudi nekaj samostojnih fotografskih razstav in multimedijskih predstavitev, sodeloval sem na skupinskih razstavah v preddverju podjetja Lek in Krka, na Jakopičevem sprehajališču v Ljubljani..., hkrati pa so nekaj mojih fotografij in reportaž objavili tudi v različnih revijah: National Geographic Slovenija, National Geographic Popotnik, Delo, Adria Airways In-Flight Magazine, Gea, ... Naj omenim, da je leta 2010 moja fotografija zmagala tudi na letnem natečaju revije National Geographic Slovenija, izkupiček prodanih fotografij pa je šel v dobrodelne namene: omenjena fotografija je bila v dobrodelni dražbi prodana za rekordnih 1.700 eur.

Naj za konec omenim še to, da lahko za vsa predavanja izstavim račun. Upam, da se vidimo na kakšnem potopisnem predavanju.


Matej Košir

Telefon: 041 448 442

Mail: matej.kossir@gmail.com

© Vse fotografije so avtorska last, kakršnokoli kopiranje

brez vednosti avtorja je prepovedano. Januar 2019.

Matej Košir, telefon: 041 448 442

mail: matej.kossir@gmail.com

KDO SEM